ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η παράδοση ενός τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομική του κουλτούρα. Στόχος μας είναι να προάγουμε τον γαστρονομικό πολιτισμό και να δημιουργήσουμε μια γέφυρα ανάμεσα στο χτες και το σήμερα μέσα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Μεσσηνίας , τα οποία αναδεικνύουν τη μεγάλη παρακαταθήκη των προγονών μας.

Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων συναντάμε τα δημητριακά και θεμέλιο λίθο αυτής συνιστά η μεσογειακή τριάδα : σιτάρι – λάδι - κρασί . Αυτό το μοντέλο διατροφής κυριαρχεί και στη Μεσσηνία με ελαιώνες, αμπελώνες και οπωρώνες να δεσπόζουν στο προσκήνιο και συμβάλλουν στη διατήρηση της τοπικής γαστρονομικής και λαογραφικής μνήμης . Η «γουρουνόπουλα» , οι «μπουκιές» και οι «πέτουλες» είναι λίγα μόνο από αυτά που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και ο απλός λαός της Μεσσηνίας έχει διαφυλάξει στο πέρασμα των χρόνων και συνεχίζουν να έχουν μια εξέχουσα θέση τόσο στο γιορτινό όσο και στο καθημερινό τραπέζι.

Η διατροφή των Μεσσήνιων μετά το 1960 και λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής είχε και συνεχίζει εν μέρει να έχει διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εποχή . Κατ’εξοχήν θέση έχουν πάντα τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα και το εκλεκτό παρθένο ελαιόλαδο. Το φθινόπωρο και το χειμώνα η διατροφή περιλάμβανε κυρίως κρέας το οποίο μπορούσαν να συντηρήσουν και να τυποποιήσουν (παστό ) λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

Την άνοιξη έφτιαχναν ζυμαρικά με γάλα από τις γίδες που είχαν γεννήσει το χειμώνα και είχαν άφθονη παραγωγή γάλακτος μέχρι και την άνοιξη. Το καλοκαίρι που είχαν άφθονες τομάτες κι κηπευτικά η διατροφή τους βασιζόταν σε αυτά τα οποία καλλιεργούσαν οι ίδιοι, τα αποξήραιναν για τον χειμώνα και επίσης φύλασσαν σπόρους τους οποίους φυτεύαν το επόμενο καλοκαίρι.

Η φύση φρόντιζε να χαρίζει τα δώρα τη όλες τις εποχές του χρόνου και οι κάτοικοι τη Μεσσηνίας με τη σειρά τους να τα δέχονται με σεβασμό και να δημιουργούν με αυτά τις πιο νόστιμες συνταγές. Αυτές ακριβώς οι συνταγές, διανθισμένες με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής και σερβιρισμένες σε έναν ιστορικό χώρο , συνιστούν τη γαστρονομική εμπειρία στην οποία θέλουμε να σας μυήσουμε.

Αυτό το καλοκαίρι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στο γαστρονομικό ταξίδι του NAVARINO FOOD CULTURE by trichordo!

Μία μοναδική βραδιά για εσάς

Μία μοναδική βραδιά για εσάς

Κάντε κράτηση σε ένα από τα ξεχωριστά 7 τραπέζια του εστιατορίου μας και ζήστε μια μοναδική εμπειρία δείπνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Θα χαρούμε να λάβουμε την κριτική σας, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε  τις υπηρεσίες μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την καλύτερη εξυπηρέτηση και γαστρονομική εμπειρία. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.